image Benjamin lynede til 4-3 mod Haslev. Arkivfoto
Rassi
01. september 2015 kl. 10:16
Moralen led et knæk i starten af kampen i Køge

FC Nakskov jagter stadig første sejr

Årets tredje kamp i turneringen på Køge Stadion var samtidig en kamp mellem to hold som endnu havde deres første sejr til gode. Kampens betydning kunne tydelig ses i spillerne, som var meget motiverede og klar fra start, indstillet på at tage årets første sejr.

Men motivationen og moralen led et voldsomt knæk allerede efter 6. minutter. Et forholdsvist ufarligt indlæg bliver ikke sparket væk og da Siedentopf i målet tøver med at gå ud og samle bolden op, ender det hele i at han kommer for sent på bolden og begår et klart straffespark og efterfølgende 10 minutter i straffeboksen. Mads Jørgensen overtog målmandshandskerne men kunne ikke forhindre føringen til hjemmeholdet. Efterfølgende forsøgte Køge at lægge pres på, men Mads gjorde det fornemt med sikre indgreb. Halvlegen ud var Køge mest på bolden, men spillede uden den store opfindsomhed og derfor kunne vi gå til pausen bagud 1-0 men med gode muligheder for at komme tilbage i kampen. Største chance til i 1. halvleg havde Svendsen, efter et flot gennemført angreb, som Svendsen selv starter. Han slider sig flot fri af sin direkte modstander og spiller over til modsatte side hvor Johnny tager nogle træk frem i banen, inden han med en flot aflevering sende bolden retur til Svendsen som nu er løbet ind i bagerst område i feltet. Desværre for Svendsen og holdet kikser han i helt fri position tæmningen, så han ikke kommer til en ordentlig afslutning.

I pausen blev der fyldt ny gejst i spillerne, vi ville arbejde os længere frem på banen og forsøge at være mere direkte i vores spil. Men men men….

3 minutter inde i 2. halvleg sparker deres ene kantspiller et indlæg fra 40 meters afstand, som får lov til at sejle helt over i bagmålet til 2-0 føring. Kæmpe bet og endnu en dum billig og unødvendig scoring. Ude på banen regerede spillerne dog flot. Blot 4 minutter senere spiller Joachim bolden i dybden til Michael Jensen, som sikkert reducerer til 2-1. Vi melder os for alvor tilbage i kampen igen. I hvert fald i 5 minutter. For længere tid skulle der ikke gå, før Mads J. unødvendigt har et boldtab på kanten af eget felt. Olden havner hos deres angriber som tager et skarp træk forbi Rasmus P. og falder. Straffe til Køge og bagud 3-1. Men straffet skulle aldrig være givet. Spilleren som det blev begået mod indrømmede efterfølgende over for spillerne, at han lod sig falde og at der derfor ikke var straffe…Så hvis dommeren havde været sin opgave voksen, så havde Køge skulle spille med 10 mand i 10 minutter og stillingen havde stadig været 2-1 i stedet for 3-1.

4-1 bliver scoret efter hjørne hvor man overordnet kan sige, at der var alle Nakskovs spillere enige om at være passive i situationen. Bolden bliver forlænget ved forreste stolpe og ved bagerste stolpe var der to Køgespillere som kunne vælge, hvem af dem som skulle lave kampens sidste mål.

Inden for de sidste 10 minutter har Benno et frispark som Køges målmand redder oppe i det ene målhjørne. Med lidt mere fart på sparket, havde målmanden ikke haft en chance for at klare det udemærket spark. Og kort før tid bliver et hovedstød fra Anders Kjær reddet på stegen af en spiller, efter bolden havde passeret målmanden.

Sejren til Køge er set over en hel kamp, fortjent nok men meget kunne være gået anderledes hvis vi havde vist lidt mere beslutsomhed, dommeren ikke var røget med på ’skuespillet’ ved deres 2. straffe og idet hele taget laver færre personlige fejl.

Anders Kjær spillede en fin kamp med rigtig meget energi og stor løbevilje samt nærkampsstyrke og blev fortjent valgt til dagens spiller af sine holdkammerater. Joachim spillede også en godkendt kamp på midtbanen og er med i rigtig mange ting.