image
Jan Rasmussen
13. september 2015 kl. 14:11
Snydt for årets første sejr!

Jeg er simpelthen nødt til at bruge ordet ’snydt’ i min overskrift. Fodboldkampe er ofte præget af dommerskøn, som på den ene eller anden måde har indflydelse på kampens udfald. Det er en ting som man kan/ skal acceptere og som oftest opstår ud af tilfældigheder….I denne dommerpræstation må jeg dog erkende, at dommerens ’skøn’ var så ensidigt til hjemmeholdets fordel, at jeg ikke er bleg for at bruge ordet ’snyd’ om hans præstation. Det mest tankevækkende ved denne vurdering er, at hjemmeholdets træner og ledere, giver os ret i dette og rent faktisk udtrykte medfølelse for os.

Til selve det spillemæssige er der bare at sige, at der blev spillet årets – indtil nu - bedste kamp og et stort løft i forhold til sidste weekends kamp.

Allerede i kampens 12 minut laver Dani et gennembrud på kanten, servere bolden for Benjamin som får passeret målmanden, men på stregen redder en markspiller bolden. Det var et varsel om hvad der ville komme minuttet efter, denne gang bare med omvendt fortegn. Gennembrud Benno og ind i brystet på Danni, som nærmest løber bolden i mål. 0-1.

Halvlegen igennem fortsætter med jævnbyrdigt spil, men hvor vi har fornuftig kontrol over hjemmeholdet. Et par nærgående forsøg bliver det dog til, men deres træfsikkerhed er ikke den største. Dani har i 27. minut et godt skud fra feltkanten, som stryger lige forbi bagerste stolpe. Desværre var det noget af det sidste Dani kom til vise. Kort før pausen måtte han lade sig udskifte med en skade, hvilket gav sæsondebut til U19-spilleren Tonni Pedersen. Tonni gjorde en fin figur og levede godt op til forventningerne.

I anden halvleg starter vi godt. I 49. minut har Benno en kæmpehovedstøds chance som han desværre header over. Men bare 3 minutter senere tager Joachim nogle velkendte skarpe driblinger og kan servere bolden til Nicolai O. som bringer os sikkert foran 2-0.

Dommer på glatis

Fra det øjeblik tager kampen en drejning. Dommeren melder sig nu ind i Slagelse Boldklub og gør sit for at blive kampens spiller for Slagelse (rygtet siger at han fik samtlige stemmer efter kampen) og vi spiller i princippet nu mod 12 mand på banen.

Slagelses reducering 5 minutter senere efter hjørnespark kan vi dog ikke laste dommeren for. Den må gå til en passiv opdækning og en spiller som råber ’jeg har’ uden at det lige var tilfældet. Slagelse har nu initiativet og lægger pres på. Men vi er hele tiden farlige på kontraangreb. Et af disse burde have resulteret i et straffespark til os i det 75. minut. Svendsen tackles ureglementeret i feltet, linjedommeren vinker med det samme, trænerne for begge hold er enige om at der var straffe….men ham med fløjten….som havde direkte synsvinkel på spillet og linjedommeren, ja han valgte at ignorere det klare straffe.

I øvrigt tildeles vi det første frispark i anden halvleg efter 79. minutter!! Et frispark til et helt klart gult kort men I kan nok regne ud, at det kun blev til frisparket. Der er nu chancer i begge ender. Slagelse mest på lange indkast og hjørnespark tæt på mål og vi på hurtige omstillinger. Joachim får 5 minutter før tid lagt bolden til rette, men hans udemærkede skud reddes flot af deres målmand. Kort efter er Lani et skridt fra, at skubbe bolden over stregen til 3-1 føring. I stedet har dommeren på mærkværdigvis fundet 5 ekstra minutter – uden at der har været stop pga. skader eller lignende men kun har været de sædvanlige indskiftninger – spørgsmålet er nok om vi ikke bare havde spillet, til Slagelse havde fået sin udligning. Men i 5. minuts overtid får dommeren så sin chance. En Slagelsespiller får desværre lov til at drible sig ind i målfeltet og mellem 3 Nakskov-spillere lader han sig så falde – meget rutineret. Straffe og sikker udligning til 2-2. Har jeg nødt at nævne, at igen mente Slagelses træner, at den kendelse var i kategorien ’den papirtynde udgave’.

Synd for spillerne som lagde meget energi i kampen og bruger mange timer på træningsbanen, at man i den grad skal underlægges så stor en indflydelse fra dommeren. I øvrigt i en kamp som ikke krævede særlig meget indblanding af en dommer. Men helt klart en godkendt præstation, hvor mange ting lykkedes i dag og hvor alle 14 som var med til kampen, havde noget at bidrage med i de minutter de var på banen. Virkelig positivt da vi forud for kampen måtte se bort fra en spiller i karantæne, 3 med skader og 4 som havde meldt afbud….

Næste kamp er på fredag hjemme mod Døllefjelde, som også viser en opadgående formkurve. Et spændende lokalopgør hvor vi håber at rigtig mange vil komme og støtte byens hold.