Menu

Ildsjæl fundet i FC Nakskov

image Den fynske formand for Dansk Træner Union Jørgen Hansen begavede Robin som en klub ildsjæl med en sportstaske fyldt med sportsudstyr.
rassi
24. november 2016 kl. 21:57
Robin Gustavsen hædret af Dansk Træner Union

Robin peger på Nakskov Idrætspark, hvor der i mange år er brugt mange timer. Foto: Paparazzi

 

Seks gange om året besøger Dansk Træner Union en træner, som yder og har ydet en bemærkelsesværdig indsats for fodbolden i lokalområdet. Sidste besøg i 2016 fandt sted i F.C. Nakskov, hvor Robin Gustavsen til fulde opfylder kravene til titlen “Ildsjæl”.

Onsdag aften besøgte DTU FC Nakskov for at hædre Robin. T.v. Henning Damholt fra Toreby, som er bestyrelsesmedlem i DTU med en årrække som fodboldelsker, Robin i midten og formanden Jørgen Hansen fra  DTU t.h. til en times snak om årsag for hæderen og hyggelig fodboldsnak. Foto: Paparazzi

 

Jørgen Hansen, formand DTU udtaler:

"Robin er den ypperste repræsentant for det frivillige arbejde, som i mange år har været så karakteristisk for det danske foreningsarbejde, hvor nogle voksne har så stort overskud i hverdagen, at de også finder tid til at hjælpe børnene videre på vej i livet ved at give dem en fritidsbeskæftigelse, hvor de både lærer noget og bliver vænnet til at kunne fungere socialt.

Robin er født ind i det frivillige arbejde i Nakskov, da begge forældre tilbragte deres tid der. Han har haft både sin far og sin storebror som træner, mens moren var i klubhuset, så allerede som 16-årig begyndte han som træner, og det har han nu været i 16 år.

Han har prøvet hele spektret som træner: Lige fra begyndertræner til drengetræner til U-15-træner til dametræner i dame-ds og til herretræner i serie 1. Lige nu er han “landet” på U-11 og U-12 drengene.

Det er de årgange, som DBU betegner som de gyldne årgange, hvor træneren har mulighed for at udvikle spillerne mest. Og der befinder Robin sig utrolig fint, for der er spillerne virkelig med, og de i alt 40 spillere har en meget høj mødeprocent. I de årgange er det vigtigste i livet fodbold og Messi, piger er i bedste fald nogle irriterende nogle og mobiltelefonen kan godt undvære sin ejermand et par timer.

Robins egen søn spiller på U-5 holdet, og da der ikke umiddelbart var trænere til det hold – mange forventede vel nok, at Robins egen søn også skulle have glæde af sin far som træner – trådte Robin også til som træner der.

Via sit mangeårige arbejde som træner har han også kendskab til en masse spillere, så han var nok den, der lettest kunne få samlet serie 2-holdet, hvis det kneb med spillere. Mange spillere kender jo Robin og står i et taknemmelighedsforhold til ham, så man er nødt til at spille, når Robin ringer! Så han har også ansvaret for dette hold.

Hvor vi andre kan undre os over, hvor Robin finder al den tid til arbejdet i F.C Nakskov, siger han, at han får rigelig belønning ved at være i kontakt med så mange mennesker"