Menu

Samarbejdsaftale med NFC

image
23. januar 2021 kl. 10:00

Nykøbing FC og FC Nakskov indgår samarbejde til gavn for landsdelens talenter

NFC og FC Nakskov har indgået et formaliseret talentsamarbejde, der skal sikre talentudviklingen af landsdelens mange store talenter.

Nykøbing FC har siden klubbens tilblivelse haft et godt samarbejde med landsdelens mange klubber. Herunder ikke mindst i Top- og udviklingscenteret, hvor U10-U12-årgangene på Lolland-Falster har haft stor glæde af samarbejdet.

Nu er der dog taget et nyt og stort skridt for fodbolden på Lolland-Falster, da Nykøbing FC og FC Nakskov har indgået et formaliseret talentarbejde, der skal sikre talentudviklingen for landsdelens mange store fodboldtalenter.

Dette skal ikke mindst ske ved at gøre ’tragten’ bredere og få flere spillere med i talentudviklingen på Lolland-Falster. Talenterne i både NFC og samarbejdsklubber skal matches bedre og ikke mindst trænes af veluddannede trænere, og netop dette er samarbejdet med FC Nakskov startskuddet til.

Talentchef i Nykøbing FC, Frederik Scheuermann, udtaler;

Med aftalen mellem Nykøbing FC og FC Nakskov har vi taget et nyt og stort skridt mod et større lokalt og regionalt samarbejde, der skal sikre talentudviklingen på Lolland-Falster og Sydsjælland.
Vi har de seneste år haft et fantastisk samarbejde med FC Nakskov, og det er derfor meget naturligt for os, at de bliver den første samarbejdsklub for os i dette setup. Vi er utrolig glade for, at FC Nakskov er med os, og vi håber, at dette kan blive startskuddet på en endnu mere samlet landsdel, så vi kan skabe unikke rammer for de mange talenter med særlige forudsætninger, som vi ved, at både Lolland-Falster og Sydsjælland er fyldt med, siger Frederik Scheuermann inden, at han roser den nye samarbejdsklub.
FC Nakskov har rykket sig rigtig meget i de seneste år på mange områder, og vi ser meget frem til at spare med dem og sammen styrke talentudviklingen.
Også i FC Nakskov glæder man sig over det nu formaliserede samarbejde.

Formand i FC Nakskov, Jesper Kristensen, udtaler;

Vi har over de seneste år haft et godt samarbejde med Nykøbing FC på Topcenter- og talentsiden, så for os virker det ganske naturligt at indgå det her samarbejde. NFC har skabt et rigtig godt setup, hvor alle spillere med et særligt talent kan videreudvikle sig og blive den bedste udgave af sig selv via god matchning og veluddannede trænere på træningsbanen, siger Jesper Kristensen inden, at han fortsætter.
Vi har i FC Nakskov rykket os meget på det seneste, men når vi har spillere med et helt særligt talent, så er det klart, at de skal prøve sig af i NFC’s miljø. Det er til gavn for både spilleren, talentudviklingen på Lolland-Falster og ikke mindst Nykøbing FC, der alt andet lige har nogle sportslige ambitioner som ingen på Lolland-Falster eller Sydsjælland kan matche. Derudover skal man ikke underkende, at det også kan have en værdi for os som samarbejdsklub. Det er så langt fra unormalt, at talenterne vender endnu dygtigere hjem, og så får vi også glæde af dem herhjemme i moderklubben, slutter han.
Velkommen til FC Nakskov.

 

Luk