Menu

Mindeord

image
07. juni 2022 kl. 19:15

Skrevet af formand for FC Nakskov, Jesper Kristensen.

Mindeord om Ivar Rasmussen
Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om Ivar Rasmussens død fredag d. 3. juni. Vores tanker går til hans familie i denne svære tid.
Ivar var i mange år en stor del af Nakskov Boldklubs virke. Først som aktiv spiller, og efterfølgende som mangeårig leder. Ivar blev valgt til NB´s bestyrelse i 1972 hvor han besatte posten som kasserer. Den post bestred han frem til dannelsen af FC Nakskov i 2015. Efterfølgende og helt frem til sin død, har Ivar været forretningsfører i FC Nakskov.
I 43 år sad Ivar Rasmussen i bestyrelsen for NB, men sammenlagt har han været frivillig leder og en del af ledelsen i Nakskov Boldklub og FC Nakskov i 50 år. Det er en unik bedrift, som vi er mange som har sat pris på.

I sin aktive karriere for NB var Ivar med på NB´s talenthold som tabte DBU´s Talentfinale i 1968. Han rykkede tidligt op fra ynglinge til klubbens 3. divisions hold i slutningen af 1960’erne og opnåede desuden 1 ynglinge landskamp for Danmark mod Finland.
En meniskskade satte desværre en stopper for hans videre seniorkarriere.
Ud over at være en glimrende fodboldspiller, var Ivar også en god stregspiller i håndbold med mange kampe for NB og sidenhen NH.

Sammen med formand Finn Andersen udgjorde Ivar et stærkt makkerpar for Nakskov Boldklub.
De var fremsynede og visionære mænd, eksempelvis som i 1989, hvor Nakskov Boldklub købte Branderslev Plejehjem og omdannede det til Nakskov Vandrehjem.
De var hele tiden på udkig efter at udvide forretningen, som kunne bidrage til driften af Nakskov Boldklub. Og altid med Ivar som sidste skanse på økonomien, og ingen økonomiske aftaler blev indgået uden at Ivar havde godkendt det.
I mange år var han til alle kampe på bane 1 at finde på ”balkonen” i klubhuset, med den karakteristiske pibe i munden - og næsten aldrig enig med kampens dommer.

I 1977 var Ivar også en af arkitekterne og med i gruppen der oprettede aktieselskabet som stod bag betalt fodbold i NB. Det var revolutionerende for sin tid, og noget mange klubber i Danmark efterfølgende kopierede.

Ivar var altid med i de udvalg som lavede aktiviteter i Nakskov, for at skaffe penge til klubben.
Han var en af folkene bag det lange ølbord i Søndergade, Parkshows i Svinglen, Bankoshows og Lienlundkomitéen, som i en årrække stod bag Lienlund koncerterne.
Jeg startede selv i ”lære” på kontoret under Lienlund koncerterne, og her blev intet overladt til tilfældighederne. Alt var forberedt ned i mindste detalje og intet kom bag på Ivar, selv om der har været en del umulige managers, der har forsøgt sig.

Ivar har været en stor inspirationskilde for mange i klubben, og således også for mig selv, da jeg kom i NB´s bestyrelse. Hans engagement og passion vil blive savnet af mange i og omkring klubben.

Ivar er igennem sit lange virke i boldklubben blevet hædret med flere udmærkelser.
I 1999 blev Ivar udnævnt til æresmedlem af NB, og endvidere er Ivar i 1989 tildelt LFBU´s sølvnål, og i 2022 LFBU´s guldnål. I 2012 blev han tildelt DBUs sølvnål.
I 1997 blev Ivar tildelt Nakskov Kommunes lederpris, som i øvrigt var samme år han kunne fejre 25-års jubilæum som kasserer i NB.

Æret være Ivar Rasmussens minde.

Luk